dilluns, 3 de desembre del 2007

Carta d'una mare al seu fill estudiant d'informàtica

Estimat Fill:

Com que des que vas començar els teus estudis d'informàtica, el teu nivell de comunicació amb la resta de la família ha anat baixant. Com que la teva capacitat de mantenir un mínim d'ordre a la teva taula de treball i tota l'habitació també. Doncs he decidit intervenir i fer-t'ho palès de la mateixa manera que tu ho fas cada dia per dirigir-te a nosaltres, la teva família.

Tot veient que el teu sistema operatiu no et permet de mantenir optimitzat el teu entorn de treball, ni les teves unitats de magatzematge, he cregut convenient fragmentar el teu espai lliure i posar ordre en el teu sistema d'arxius.

Així doncs, he alliberat molt d'espai en les teves unitats d'alta capacitat (prestatges) i en les unitats extraïbles (calaixos). He habilitat, al costat del teu accés telefònic, un espai reservat a documents, i he deixat espai suficient perquè tinguis accés directe a les teves eines d'escriptura i dibuix. També he buidat la paperera i he restaurat la configuració visual de les parets, tot eliminant els teus wallpapers tan passats de moda.

En escanejar la resta de l'entorn, he trobat unes particions amagades en l'espai entre el matalàs i el somier. Et recomano que guardis el software "d'anatomia visual" en carpetes poc accessibles al teus germans, que encara són menors d'edat, si no vols patir la censura de la B.S.A. o bé, si no n'hi ha la dels teus pares.

La roba bruta l'he processat amb un programa llarg i he comprimit les teves unitats extraïbles. Et recomano que actualitzis sovint la teva roba interior, altrament caldrà passar-hi un "Antivirus" de tant en tant Com que sé que trobaràs algunes dificultats per adaptar-te a aquest nou ordre, he ordenat la taula de continguts de les teves unitats perquè et resulti més senzill de trobar allò que busques. És clar que pots trobar algun bug; és la primera vegada que faig d'administradora de sistemes.

Si en detectes algun, fes-m'ho saber i crearé un patch.

Finalment he minimitzat el desordre general del teu armari, he maximitzat la teva àrea d'estudi i he posat en funcionament un bucle condicionat que limitarà els teus recursos en el cas que no mantinguis optimitzat el teu entorn.

Espero que tots aquests canvis millorin el teu rendiment i ja no calgui fer overclocking a les teves hores d'estudi, ni limitar-te l'ampla de banda de les teves comunicacions.

Signat: La teva Mare.

PD. La teva família troba a faltar una conversa normal.